Unes 1.500 persones pateixen dany cerebral sobrevingut a la demarcació de Lleida

Unes 1.500 persones pateixen dany cerebral sobrevingut a la demarcació de Lleida. La principal causa d'aquesta malaltia és l'ictus, que deixa unes 370 defuncions a l'any a la demarcació, seguida del traumatisme cranioencefàlic.


Aquest dilluns es commemora el Dia Internacional del Dany Cerebral Sobrevingut, que té com a objectiu conscienciar la societat de la situació dels afectats i les seves famílies. Es tracta d'una lesió sobtada al cervell, l'aparició de la qual és brusca i sol deixar seqüeles físiques, emocionals, de comunicació i en la cognició, afectant la seva qualitat de vida.


En l'àmbit de l'Estat espanyol hi ha més de 420.000 persones afectades per dany cerebral sobrevingut. Prop de la meitat d'aquests casos són provocats per un ictus, que és la primera causa de mortalitat entre les dones i la segona en els homes a l'estat. A Europa cada any es detecten uns 120.000 casos nous i moren 650.000 persones per aquesta causa, de les quals 40.000 de l'Estat espanyol.Amb motiu del Dia Internacional del Dany Cerebral Sobrevingut i del Dia Internacional de l'Ictus, que es commemora aquest dijous, Neurolleida ha organitzat per una conferència en línia centrada en la prevenció, detecció i rehabilitació de l'ictus. Es podrà seguir en directe a través del web d'ASPID a partir de dos quarts de 8 del vespre.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward