El 84% dels pacients de Covid ingressats a l'UCI tenen problemes respiratoris tres mesos després de rebre l'alta

El 84% dels pacients afectats de coronavirus que han estat ingressats a l’UCI tenen problemes respiratoris tres mesos després de rebre l'alta. Així ho revela un estudi basat en les proves fetes a 62 pacients de la primera onada de la pandèmia de la covid-19 a Lleida.


Es tracta d’un estudi pioner, amb resultats inèdits fins ara, que està coordinat per la doctora Jessica González, especialista del servei de Pneumologia de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Segons l'estudi, als pacients amb covid-19 que han estat ingressats a l'UCI tenen alteracions en la capacitat dels pulmons de transferir l'oxigen a la sang. Dels pacients analitzats, un 75% són homes amb una edat mitjana de 57 anys. Més de la meitat són exfumadors, el 37% té hipertensió i el 14% diabetis. L'estada mitjana a l'hospital va ser de 29 dies, dels quals 17 van ser a l'UCI. Un 62% d'aquests pacients va necessitar ventilació mecànica invasiva durant una mitjana de 19 dies.

Aquest estudi, que forma part d'una iniciativa de l'Institut de Salut Carles III i que pretén obtenir informació de 5.000 pacients ingressats en diverses UCI de l'Estat, alerta de l'afectació que pot romandre en els pacients crítics de covid-19.


Els resultats de l’estudi s'ampliaran amb dades de la segona onada de la pandèmia.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward