El Govern proposarà aquest dimecres tancar bars i restaurants durant 15 dies per contenir l'auge de contagis de covid-19

El Govern proposarà aquest dimecres tancar bars i restaurants durant 15 dies per contenir l'auge de contagis de covid-19. L'executiu posarà la mesura sobre la taula amb l'objectiu que l'aprovi el Procicat, tot i que fonts del Govern han explicat que encara no està del tot tancada a l'espera d'una reunió amb el sector que també s'ha de celebrar durant el dia d'avui. La mesura se suma a la que ha transcendit per ajornar les competicions esportives durant quinze dies, o com la que s'ha acordat amb els claustres universitaris d'impartir classes telemàtiques fins a finals d'octubre.


El Govern anunciarà aquest dimecres aquestes noves mesures anticovid per fer front a "l'inici de la segona onada". Des del Govern insisteixen a dir que si és necessari se sol·licitarà a la Moncloa l'aplicació de l'estat d'alarma.


En aquest sentit, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha mostrat la seva "preocupació" per l'increment de casos de covid-19 a Catalunya, tot i que ha descartat de moment aplicar un confinament perimetral. Budó ha demanat augmentar el teletreball i reduir les interaccions socials. La portaveu ha apuntat que les mesures anticovid no seran "noves" sinó que es basaran en decisions ja preses durant la primera onada i l'estat d'alarma. Budó, que ha demanat "corresponsabilitat" a la ciutadania en diverses ocasions, també s'ha mostrat optimista a l'hora de subratllat que no s'està fent "tard".


Com dèiem, les universitats catalanes passaran la docència teòrica al format telemàtic a partir d'aquest dijous. La mesura arriba després que el Departament de Salut ho demanes als centres tenint en compte l'empitjorament de la situació epidemiològica a Catalunya. Aquest és l'acord a què s'ha arribat aquest dimarts en una reunió entre els centres universitaris i el Govern en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya. Així doncs, les universitats han acordat que l'inici de les classes virtuals sigui el mateix dia per a totes, i en principi es mantenen les activitats previstes per a aquests dimarts i dimecres.


També a l'esport, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (Ufec) ha anunciat l'aturada de les competicions esportives d'àmbit català durant 15 dies "per ajudar a contenir els brots del coronavirus". Així, segons aquesta institució, tots els encontres federats, escolars o privats quedaran suspesos els dos pròxims caps de setmana, per bé que sí que es podran continuar fent els entrenaments aplicant mesures de seguretat.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward