Incertesa i il·lusió a parts iguals en l’inici del nou curs dels esplais lleidatans

Al llarg de l’estiu, les activitats organitzades per entitats sense ànim de lucre han estat protagonistes. Uns mesos, sobretot juliol i agost, on el dia a dia d’aquestes entitats, principalment esplais, ha estat marcat per una reestructuració en la seva forma de treballar.


Tot plegat, sumat a la manca de claredats dels protocols que han anat rebent des d’aquestes entitats al llarg dels mesos estivals. Protocols que segons Joan Bordalba, de l’esplai La Plaça, no han estat gens clars: “Ens van enviar uns protocols molt difícils de seguir i dirigits a esplais amb grans recursos. La nostra primera sensació va ser de dir: aquests protocols no es poden agafar per enlloc”.


I ara, de cara al nou curs, el món del lleure haurà també de fer front a una limitació: la dels espais on poder realitzar les activitats de forma segura. Mateo Aventín, responsable de l’Esplai Sant Ignasi, en parlava així: “En el nostre cas, l’experiència de colònies ha estat molt positiva, i ara estem començant a gestionar el que vindrà endavant. Sabem que tothom està demanant instal·lacions i sabem que serà difícil”.


Cert és però que, com ja ha passat al llarg de l’estiu, algunes entitats poden prendre la decisió de no realitzar les seves habituals activitats al llarg de l’any. Un fet que segons Maria Roza Mazarico, responsable de l’Esplai La Costereta de Bell-lloc, cal respectar i entendre: “Hi haurà esplais que no podran fer activitats, i caldrà respectar-los perquè és una situació tant incerta que pot provocar l’aparició d’aquest temor”.  


I és que al cap i a la fi, com explicava a aquesta casa el president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, el MCECC, Xavi Nus, estem parlant de voluntariat, i necessiten de l’ajuda de les institucions: “Requerirà un esforç a l’hora d’adaptar els espais i com les administracions ens donen suport per poder utilitzar d’altres espais públics per fer les activitats amb condicions”.


Un Xavi Nus que també evidenciava que per part de les famílies, les inscripcions al llarg de l’estiu es van produir d’una forma més reduïda, tardanera i en comptagotes. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward