L'independentisme arriba dividit al debat de política general a les portes de la possible inhabilitació ferma de Quim Torra

Precisament, Torra no parlarà aquest dimecres en el seu discurs davant la cambra de la seva resposta perquè considera que seria "normalitzar la repressió".


El debat de política general és tradicionalment l'inici del curs polític i el debat més rellevant del Parlament en què es marca el full de ruta a seguir. Aquest any, però, es parla més de data de les eleccions que del pla estratègic del Govern.


I és que, després que el mateix Torra donés la legislatura per esgotada al gener i que una pandèmia que ho trasbalsés tot, el debat de política general se celebra a les portes que el Tribunal Suprem confirmi o no la inhabilitació ferma del president de la Generalitat.


ERC porta mesos diversos demanant a Torra que pacti amb ells una data de les eleccions i que no es deixi el calendari electoral en mans d'un tribunal espanyol.


Mentre que de la seva banda, la CUP vol dur la defensa de la independència de Catalunya, el feminisme i el socialisme al debat de política general, i així pensen plasmar-ho en les propostes de resolució que hi presentaran.


Tot plegat, quan seria la primera vegada que s'inhabilita un president de la Generalitat durant el seu exercici i, per tant, s'obre un escenari desconegut.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward