Les escoles bressol de Castellserà i Tornabous no poden començar el curs perquè Educació no els ha enviat mestre

13 famílies que no han pogut portar els fills als centres.

Els 10 nens de l'escola bressol de Castellserà i els 3 de la de Tornabous no han pogut començar el curs aquest dilluns perquè encara no se'ls ha assignat un mestre.


L'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, assegura que la situació suposa un inconvenient per a les famílies dels escolars, ja que la decisió s'ha comunicat a darrera hora i per tant en un principi comptaven en obrir el centre: "ja fa 4 anys que estem en aquest pla pilot del departament i els 4 anys els professors ha arribat tard. Aquest any no només no ha arribat tard, sinó que directament no ha arribat i per tant no podem obrir la llar, això fa que les famílies s'hagi de quedar els nens a casa fins no sabem quan perquè encara no hi ha data del nomenament d'aquesta persona".


Pujol apunta que el departament d’educació tampoc els deixa contractar un professor des de l’ajuntament: "ha sigut una decisió d'última hora, les famílies contaven en portar els nens a la llar el dia 14 i estan, clar, enfadades, com nosaltres, perquè tens un pla familiar i amb això t'ho trunquen tot. El que no podem fer és contractar una persona des de l'Ajuntament, perquè el departament no ens deixa i a més hem de tindre en compte que són nens d'1 i 2 anys que estan en període d'adaptació i el que no és bo per ells és que 3 dies hi hagi una persona i el 4t dia hi hagi una altra".


Per la seva banda, l'alcalde de Tornabous, David Vilaró, ha afegit que els pares afectats s'han hagut de "buscar la vida” i que de moment la resposta que han rebut del departament és que es tracta d'un canvi de categoria professional dels docents: "l'argument és que hi ha hagut un problema entre el departament d'educació perquè el professional que havia de vindre canviava de categoria i que hi havia hagut un problema... també ens han dit que no saben quan hi haurà el nomenament i clar, estem preocupats perquè una cosa és no poder obrir ara, però és que no sabem quan podrem obrir".


Davant aquesta situació tots dos alcaldes demanen seure amb Educació per poder parlar del conveni que hi mantenen i veure com es pot millorar.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward