El Col·legi de Metges de Lleida recorda que els professionals sanitaris no han de fer justificants perquè els nens faltin a classe

El Col·legi de Metges de Lleida recorda que els professionals d'atenció primària i els pediatres no tenen l'obligació d'emetre justificants perquè els nens faltin a classe. L'organisme recorda que aquesta potestat recau únicament en els pares o tutors legals dels infants.


El col·legi fa aquest recordatori coincidint amb l'inici del curs escolar i amb la previsió que les peticions d'aquest tipus puguin augmentar a causa de la Covid. La pediatra i membre del Col·legi de Metges de Lleida Maria Chiné recorda que "el metge no té potestat per decidir si un nen va o no va a l'escola, són els seus pares qui han de decidir, que són els qui tenen la pàtria potestat. Els metges emetem recomanacions, però la decisió final sempre recau en els pares o tutors del menor. Per això, el metge de família o el pediatre no ha d'emetre cap justificant ni d'absència escolar per motiu de salut ni tampoc cap justificant conforme el nen està sa per poder tornar a l'escola". 


Això, però, no vol dir que si un menor dóna positiu no hagi de fer la quarantena. Chiné explica que "si el nen dóna positiu en Covid es posa en marxa tot el protocol d'actuació, amb la quarantena i de més, però en cap cas el metge de capçalera o el pediatre han d'emetre cap justificant dient que el nen ha d'anar o no a l'escola". A més, apunta, també es posarà en marxa "un protocol d'actuació que encara s'està acabant de definir sobre com seran els contactes entre el Departament de Salut i el d'Ensenyament". 


Chiné recorda a més que això no és així només arran de la Covid, sinó que ho estableix la normativa de Salut que determina quins documents han d'expedir els professionals mèdics i quins no.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward