L'alumnat farà entrades "esglaonades i en grups" als centres escolars i se li prendrà la temperatura

L'alumnat farà entrades "esglaonades i en grups" als centres escolars i se li prendrà la temperatura. És una de les principals mesures anunciades pel conseller d'Educació, Josep Bargalló, i la consellera de Salut, Alba Vergés, en el marc del pla de tornada a l'escola de cara al setembre.


En una roda de premsa al Palau de la Generalitat, posterior a la reunió extraordinària del Consell Executiu, el conseller d'Educació ha assegurat que el principal objectiu de totes aquestes mesures és garantir el dret a l'educació dels més joves. 


Vergés i Bargalló també han insistit en la importància dels "grups estables de convivència" per facilitar la traçabilitat de casos que es donin als centres. Han dit que aquests grups han de ser "el més reduïts possible", i asseguren que es farà un esforç perquè sigui així. Pel que fa a l'ús de la mascareta, s'ha concretat el que va avançar el president: serà obligatòria sempre a secundària, mentre que a infantil i primària ho serà quan l'entorn epidèmic ho recomani.


D'altra banda, sobre la previsió de fer 500.000 proves PCR durant els primers dos mesos del curs, la consellera de Salut ha explicat que confien fer-ne 8.000 diàries entre el 15 de setembre i el 9 d'octubre, i arribar a fer-ne 20.000 diàries en una segona etapa des de mitjans d'octubre fins al 15 de novembre. Els llocs on es facin les proves, ha apuntat Vergés, es triaran en funció de criteris epidemiològics. Les proves es faran no només a alumnes, sinó a tota la comunitat educativa, incloent-hi als docents i a les famílies dels alumnes. Els testos es faran amb equips mòbils i els duran a terme grups de professionals mixtes, formats per quatre tècnics de gestió i serveis i quatre més que faran pròpiament la prova. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward