El col·legi d’infermeres assegura que falten places d’infermeria a la UdL per poder donar abast al territori

El secretari del col·legi d'infermeres de Lleida, Miquel Àngel Calderó, avisa que els "professionals ja estan tensats i ho han estat molt més amb la pandèmia. El que hem d'intentar és que aquests rebrots siguin els menys possibles perquè amb la capacitat que tenim, si entrem en situació de pandèmia de nou, en faltaran, i moltíssims".

 

El portaveu del col·legi assenyala que la manca de professionals pot provocar, de nou, una situació de col·lapse. La raó és la manca de professionals que té el territori. I un dels factors claus, apunta, és la falta de places a la Universitat per a estudiar infermeria. Als micros d'Ua1 Lleida Ràdio deia que "aquí a Lleida, pel que fa el nostre centre de referència que és la facultat d'infermeria i fisioteràpia de la Udl, ja dèiem abans de la covid 19, que li faltava capacitat per incorporar professionals d'infermeria al mercat, perquè ningú millor que la gent del territori per formar aquests professionals".

 

Una situació que, a l'àmbit hospitalari, potser es pot salvar amb els actuals professionals, però en contra d'un altre col·lectiu, també important, com és el de les residències. És a dir, es desvesteix un sant per vestir-ne un altre, explica Calderó, que assenyala que "a l'àmbit residencial, algunes de les infermeres que hi treballaven, l'han deixat per incorporar-se a l'àmbit hospitalari o d'atenció primària, on tenen unes condicions laborals més favorables. Hem tapat un forat però n'hem deixat descobert un altre." 

 

Pel que fa al retorn a l'escola, Calderó creu que s'està fent una tasca important amb la planificació i que, per exemple, és una bona iniciativa la proposta, la de destinar un infermer de referència a les escoles, però avisa que caldrà modificar els plans de retorn escolar segons els rebrots que vagin apareixent. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward