La collita de cereals s’espera per sota de les expectatives

Tot i que la collita lleidatana no difereix d’un any com qualsevol altre, les xifres no arriben al que es preveia a la primavera.

A les comarques de Lleida, la producció ha estat molt irregular i amb problemes de malalties fúngiques tant en blat com en ordi. A la conca de Tremp, a les zones àrides, el cereal està obtenint uns rendiments adequats, quedant-se més justos a les zones més humides. A la Segarra, al Segrià, a les Garrigues, a l’Urgell i a la Noguera la producció de cereal serà propera a la d’un any normal, però molt inferior a les perspectives primaverals. Les pluges han dificultat la recol·lecció del gra, hi ha hagut problema d’espiga dreta i d’ajagut, també ha disminuït el pes específic, això com també s’ha patit una major incidència de malalties al que s’hi suma un gran nombre de municipis afectats per danys per pedregada que han causat fortes reduccions de collita.

Pel que fa a la collita del pèsol, serà la d’un any normal, tot i els problemes amb l’herba i l’excés d’aigua. L’únic conreu herbaci d’hivern que ha fet una bona producció ha estat la colza. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward