Un 20% dels establiments d'hostaleria de la demarcació de Lleida han tancat a causa de la pandèmia

Un 20% dels establiments d'hostaleria de la demarcació de Lleida han tancat a causa de la pandèmia. El sector qualifica de "dramàtica" la seva situació i reclamen ajudes directes i que se'ls permeti obrir amb mesures de seguretat.


Centenars de propietaris i treballadors del sector de l'hostaleria s'han manifestat aquest dijous a la plaça Sant Joan de Lleida per reclamar mesures. Afirmen que se senten discriminats respecte d'altres territoris de l'estat. Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, assegura que són "l'únic sector tancat de tota Europa". "Fora d'aquí hi ha hagut mesures pal·liatives. A l'Hospitalet els han deixat obrir amb limitació d'aforaments i distància, a Barcelona deixen fer festivals de música, a Madrid la gent no cal que vagi amb mascareta, però nosaltres hem d'estar tancats", afirma Castellarnau, afegint que "no sabem què hem fet malament, perquè hem fet tot el que se'ns ha demanat i hem estat treballant amb totes les mesures". 


Després de la concentració s'han desplaçat fins a la plaça Paeria, on han trencat plats a la porta de l'Ajuntament de Lleida. Dani Consuegra, propietari del grup Astoria de Lleida i portaveu de la Plataforma NUC, diu que no estan disposats a que "els plats trencats els paguin els de sempre". "No ens ho mereixem, és immoral i il·legal, i no ho permetrem", afegeix. 


El sector de l'Hostaleria té unes 4.000 empreses al conjunt de la demarcació que donen feina a uns 1.500 treballadors a la plana de Lleida i uns 10.000 arreu de la província.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward