La Generalitat treballa en un decret llei sobre un pla de rebrots que inclourà les mesures de confinament en 8 municipis del Segrià

El president de la Generalitat, Quim Torra ha anunciat un decret llei sobre un pla de rebrots on s'inclouran les mesures de confinament anunciades aquest diumenge per a Lleida i set municipis més del Segrià. Mentre aquest no entri en vigor, l'executiu ha fet una crida a la ciutadania a seguir les indicacions de la Generalitat, tot i que no tenen l'aval judicial.


Torra ha assegurat aquest dilluns que l'executiu no accepta la decisió de la jutgessa, que ha decidit no ratificar la resolució de la Generalitat que ordenava el confinament dels 8 municipis. "No estem d'acord amb aquesta decisió judicial. No l'acceptem", ha dit el president, afegint que "assumeixo les conseqüències que se'n derivin, però no puc posar en perill la salut de les persones. estem parlant de mesures de protecció de la població urgents que no poden encallar-se ara en un conflicte competencial per la via dels jutjats penals". Per això, ha emplaçat als veïns del Segrià, i especialment als de Lleida, Alcarràs, Aitona, La Granja d'Escarp, Massalcoreig, Serès, Soses, Torres de Segre i les EMD de Sucs i Raimat, a que segueixin les mesures de confinament anunciades per la Generalitat per tal, ha dit, de "protegir la seva salut". 


Per la seva banda, la Moncloa descarta per ara intervenir en aquest assumpte. Des del govern espanyol afirmen que en aquests moments correspon a les Comunitats Autònomes tenir un "paper preponderant" en la presa de decisions i assegura que les autonomies "disposen dels instruments per actuar" davant dels brots. També han descartat per ara l'aplicació d'un nou estat d'alarma i ho situen com a "últim recurs". 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward