El risc d'incendi a la demarcació de Lleida aquest estiu és el més baix des del 1997

El risc d'incendi a la demarcació de Lleida aquest estiu és el més baix des del 1997. Tot i això, els Bombers demanen no abaixar la guàrdia i alerten que la climatologia podria canviar.


Les pluges dels darrers mesos fan que la situació a aquestes alçades de l'any siguin molt diferents respecte de l'any passat. De fet, aquest és l'estiu més plujós dels últims 17 anys. Una situació que, segons Marc Costa, director general dels Agents Rurals, és deu en part als efectes del canvi climàtic. De fet, apunta que probablement en els propers anys aquesta campanya de prevenció d'incendis, que habitualment es potencia a l'estiu, s'haurà d'acabar ampliant. "Fins ara ho centràvem molt del 15 de juny al 15 de setembre. Ara s'està allargant, i possiblement haurem de començar a redissenyar-la i començar-la, per exemple, l'1 de juny, perquè els estius cada vegada comencen abans", apunta. 


Pel que fa a la campanya d'enguany, una de les principals novetats, segons ha explicat el cap dels Agents Rurals a Ponent, Llorenç Ricou, és la incorporació de drons per fer tasques de vigilància. De fet, apuntava que "intentarem anar-lo incorporant a tots els serveis per ser molt més àgils a l'hora de passar perímetres i donar més visibilitat al que s'està fent per l'extinció dels incendis". D'altra banda, a la demarcació també s'incorporaran 70 persones com a reforç del cos de Bombers per aquesta temporada d'estiu.


Pel que fa al balanç de la campanya passada, els Bombers van fer un total de 427 serveis per incendis de vegetació al conjunt de la demarcació. La comarca amb més serveis va ser el Segrià, amb 185. Un fet que, segons el cos de Bombers, demostra que els incendis estan directament relacionats amb l'activitat humana.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward