La Plataforma Llibertat Pablo Hasel assegura que la Urbana ha denunciat tres membres per penjar cartells demanant la llibertat del raper

La Plataforma Llibertat Pablo Hasel assegura que la Guàrdia Urbana de Lleida ha denunciat tres dels seus membres per penjar cartells demanant la llibertat del raper. Segons apunta el col·lectiu en una piulada, els fets haurien tingut lloc la nit de dilluns.


El raper lleidatà està pendent de la decisió de l'Audiència Nacional per saber si ordena el seu ingrés a la presó. El raper està condemnat a 9 mesos i un dia de presó per enaltiment del terrorisme i injúries i calúmnies a la corona i a les forces i cossos de seguretat de l'Estat. Hasél va ser condemnat per unes piulades que, segons el tribunal, incitaven a la violència, feien "enaltiment del terrorisme" i eren "vexatoris" conta la monarquia i altres institucions espanyoles. Aquesta és la seva segona condemna per enaltiment del terrorisme, ja que el 2014 l'Audiència Nacional el va condemnar a dos anys de presó per la lletra d'algunes de les seves cançons. Llavors l'Audiència va acceptar suspendre l'entrada a presó amb la condició que Hasel no tornés a delinquir en tres anys. Ara, l'advocat de Hasel ha demanat el mateix per a la segona condemna per enaltiment.


A més d'aquestes dues sentències fermes, Hasel també ha estat condemnat recentment per dos casos més. D'una banda, a sis mesos de presó per un delicte de lesions per haver agredit un periodista de TV3 durant una tancada a la UdL. De l'altra, a dos anys i mig de presó per haver agredit un home que va declarar com a testimoni en un judici per la presumpta agressió d'un guàrdia urbà a un menor.El proper 4 de juliol, la Plataforma en defensa del lleidatà ha convocat concentracions arreu de l'estat per demanar la seva absolució.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward