Diverses entitats de les Garrigues denuncien que una empresa del territori ha augmentat les emissions contaminants en ple confinament.

Ipcena-Ecologistes de Catalunya, el Centre Excursionista de les Garrigues, l’Ateneu Popular Garriguenc i La Banqueta denuncien que General d’Olis ha aprofitat el confinament per augmentar les seves emissions contaminants. Les entitats afirmen que l’empresa fa servir unes naus construïdes sense llicència però que no han estat enderrocades per augmentar la producció, posant en risc la salut dels veïns. Joan Vàzquez , secretari d’Ipcena, creu que l’administració "està fent els ulls grossos amb aquestes construccions" en benefici de l’empresa, i sospita que "es vol deixar prescriure la sentència" que obliga l'enderrocament.

Les entitats han tramés una petició d’informació al Departament de Territori i Sostenibilitat, en la que demanen saber si s’han detectat emissions irregulars durant el confinament, entre altres peticions.

A més, reclamen el tancament de l’empresa General d’Olis ja que consideren que aquesta activitat suposa un greu risc per a la salut dels habitants de la zona, especialment de Les Borges Blanques, Juneda i Castelldans.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward