L’Associació Esportiva Píbody continua sent un referent dins l’esport inclusiu

Si tu hi creus, jo puc’. Aquest és el lema que encapçala la ideologia de l’Associació Esportiva Píbody de Lleida. Una entitat que creu en la inclusió i en les possibilitats dels infants i joves potenciant les seves capacitats a través de l’activitat física.


A través d’un grup de professionals del món de la pedagogia, l’educació, de la psicologia o, entre d’altres, de l’activitat física, l’Associació Esportiva Píbody s’ha convertit en una família dins i fora de l’entitat. Així en parlava una de les seves integrants, l’Alba Suárez: “Al final Píbody s’ha convertit en una altra gran família. Treballem amb molts nens, amb la família i amb l’entorn. Ara mateix fomentem una cosa molt bonica i és que el treball és molt afavoridor per a tots”.


La directora i fundadora de Píbody, la Rous Martínez, resumia de la següent forma la situació que viu Lleida al voltant de l’esport inclusiu: “Crec que estem sortint d’una cultura on quan una família tenia un nen amb necessitats especials es tancava a casa. Ara sembla que va canviant, però encara costa. Hauria d’existir aquesta vessant menys competitiva dels clubs esportius”.


En l’etapa on els nens i nenes formen part de l’educació primària, sembla que cada cop es té més en ment i se li dona més importància a aquesta inclusió. Ara, des de l’Associació Píbody volen fer una passa més i arribar també a l’adolescència, a l’educació secundària: “A l’adolescència la inclusió és més difícil i per això estem potenciant l’oci inclusiu per aquests joves que no encaixen en cap grup. Són adolescents que es queden a casa i que el món és molt gran, i nosaltres els hi volem donar l’oportunitat perquè surtin al carrer i facin amics”.


Les globalescolars són el pal de paller d’aquesta Associació Esportiva Píbody. Uns aprenentatge complementaris als escolars en els quals es treballa per potenciar les capacitats físiques i cognitives individuals a través de l'activitat física i l'esport inclusiu.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward