Baró de Maials es consolida com una de les cooperatives més grans de Catalunya en la producció d’oli verge extra

Baró de Maials ja era la més gran de la nostra demarcació en aquesta capacitat de gestió diària d’olives. Ara, amb aquestes adquisicions serà de les cooperatives d’oli més pioneres arreu del territori català.

La màquina principal, la que xafa el fruit, té un poder molt més elevat que altres que es troben a la zona. Tant és així que serà capaç de gestionar el mateix volum d’arbequines que les altres dues línies juntes.


Aquesta inversió, la cooperativa ha decidit tirar-la endavant per adaptar-se a les campanyes actuals, tal com apunta el seu president als micròfons de Ua1 Lleida Ràdio, Sisco Teixidó: "De Murcia cap a dalt no n'hi ha cap, nosaltres ho fem perquè cada vegada es concentra la temporada en uns 10-15 dies i ara estem en jornades intensives".


I això permetrà solucionar aquest patiment de cada campanya, perquè la nova línia compta amb una màquina de molturar molt més potent: "Té un potencial productiu d'uns 400.000 quilos ella sola".


Ara bé, la instal·lació d’una nova línia de processament també obliga a adquirir altres elements per a la cooperativa: "La incorporació suposa doblar en capacitat d'emmagatzematge i fer més pulmó d'oli d'entrada, com que és una màquina tan avançada, ens ha fet replantejar altres procediments per complementar aquesta línia nova".


Teixidó ha afegit que tot plegat estarà ja llest per l’inici d’aquesta campanya, és a dir, per finals d’octubre – principis de novembre.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward