"Sequera i pedregades"

Sembla que enguany el sector de la fuita dolça ha estat assenyalat per la mala sort. Dimecres una calamarsada amb pedres de la mida d'un cigró tornava a castigar unes 140 hectàrees d'aquesta fruita entre la zona nord-est de la Noguera i l'oest del Segrià. També es va veure afectada per la pedregada la pera.

Una tempesta que, traient aquesta pedregada, donava un respir a les altes temperatures i a la terra, seca. I és que, el sector del cereal d'hivern, també viu un mal moment en aquest sentit.


En el seu cas, són molts dels factors implicats en la caiguda de la producció d'aquest cultiu: la sequera, les gelades i els cops de calor. Una equació que, almenys a mi, em fa pensar en què és resultat del canvi climàtic.


Hi ha una qüestió bastant senzilla que a parer meu, pot, d'una banda, donar suport als nostres agricultors i d'altra posar un gra de sorra en aquest canvi climàtic, la compra i consum de proximitat. És per això que potser dins de tants projectes i plans per la resiliència per la transició a un país més sostenibles, etcètera, caldria més iniciatives que protegeixin, fomentin i facilitin aquest tipus de comerç i consum.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward