L'Ajuntament de Lleida reclama ajuts a la Generalitat i govern estatal per fer front a l'increment de preus de l'energia

L'Ajuntament de Lleida reclama ajudes a la Generalitat i govern estatal per fer front a l'increment de preus de l'energia. El consistori lleidatà ha començat a aplicar les mesures d'estalvi energètic decretades aquest dilluns pel Consell de Ministres.


La Paeria estima que es dobli la seva factura de la llum passant dels 2 milions d'euros als 4 i que la factura del gas també s'incrementi en 2,5 milions. Davant aquestes xifres a l'alça, l'alcalde accidental de Lleida, Toni Postius ha demanat ajuts perquè les administracions locals facin front als costos energètics: "és un increment molt gran i haurem de veure com fer-hi front, no només nosaltres sinó tots els ajuntaments del país ens veiem afectats per aquesta situació, de la que no s'ha dit absolutament res dels del govern central i per això demanem que ajudes per les administracions locals, sobretot de ciutats grans, perquè quan parlem de pressupostos per l'any vinent ho haurem de tenir en compte".El decret de l'eficiència energètica amb limitacions als termòstats s'està començant a implementar en 141 equipaments municipals. La Paeria també engegarà una campanya amb cartells informatius a empreses i comerços i pedagogia sobre les mesures que hauran d'aplicar en breu, tal com ha explicat la tinent d'alcaldia Jordina Freixanet: "l'ajuntament donarà tota la informació, de fet estem preparant una campanya amb cartelleria que repartirem a comerços i restauració per fer pedagogia sobre les mesures i som conscients que en ple mes d'agost, la seva aplicació arribarà a aquests establiments de manera progressiva".


Des del consistori també critiquen la rapidesa amb què ha arribat aquest reial decret de l'eficiència energètica i que no s'hagi tingut en compte la climatologia de cada zona a l'hora de desenvolupar les mesures que estableix.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward