La Paeria de Lleida presenta dos projectes en l'àmbit de comerç als fons europeus Next Generation per valor de 3,6 milions d'euros

La Paeria de Lleida presenta dos projectes en l'àmbit de comerç als fons europeus Next Generation per valor de 3,6 milions d'euros. S'inclou la reforma integral del mercat de Balàfia i la implementació de la intel·ligència artificial a l'eix comercial.


Els àmbits d'actuació del primer projecte se centraran la millora dels accessos, punts d'informació del mercat no sedentari del Camp d'Esports i l'eficiència energètica del mercat central.


En aquest projecte, l'actuació més important amb un pressupost d'1,3 milions d'euros serà la reforma integral al Mercat de Balàfia per incorporar-hi un espai pels productors de l'Horta i showcooking. Toni Postius, alcalde accidental de Lleida, assenyala que d'aquesta manera també s'inclourà un espai per la promoció dels productors locals i "s'impulsarà al consum d'aquests productes de proximitat entre els ciutadans".


El segon projecte que presenta el consistori als fons europeus es basa en petites accions en les àrees comercials de la ciutat. Compta amb un pressupost d'1,7 milions d'euros i planteja la implantació d'un ChatBot en l'aplicació Turisme 360. També se substituiran les càmeres de videovigilància de l'eix comercial per aparells que comptin amb intel·ligència artificial.


La tinent d'alcalde, Jordina Freixanet, ha explicat que l'objectiu d'aquests equips de vigilància no és centrar-se en les persones sinó preveure situacions com un augment d'aforament al carrer, o per exemple possibles actuacions de la Guàrdia Urbana. Si un vehicle circula per l'eix fora de l'horari podrem tenir-hi constància, o el mateix amb els patinets...".


Aquest segon projecte també inclou l'ampliació de la vorera de Rambla Ferran entre els números 1 i 55, el que suposarà l'eliminació d'un dels carrils per vehicles.


Del total de la inversió de tots dos projectes, la Paeria ha sol·licitat la subvenció del 80% als fons europeus.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward