Membres de la mesa de contractació de la Diputació de Lleida investigats pel 'cas Boreas' neguen irregularitats o comissions

Membres de la mesa de contractació de la Diputació de Lleida investigats pel 'cas Boreas' neguen irregularitats o comissions. Ho han declarat aquest divendres el que va ser alcalde d'Almacelles, Josep Ramon Ibarz, i l'encara alcalde de Juneda, Antoni Villas.


Fonts pròximes al cas han explicat que tots dos han negat que es canviés el sistema d'adjudicacions d'obra pública per beneficiar empreses de Lleida i han assegurat que es limitaven a aprovar els informes validats pels tècnics, secretari i interventor. També han negat irregularitats una administrativa de MyJ Gruas i una advocada de la Diputació.


Aquest divendres també ha declarat com a investigada l'advocada de la Diputació de Lleida i Oficial Major d'aleshores, que ha explicat que la seva funció no era valorar les adjudicacions sinó tramitar recursos contra les adjudicacions en cas que n'hi haguessin, tot i que ha puntualitzat que ningú va presentar cap recurs administratiu contra les adjudicacions. L'advocada ha afegit que ella només va participar en tres meses de contractació l'any 2014 per substituir el secretari perquè estava absent i que, segons el que li consta, tot es va fer seguint el procediment legal, apunten les mateixes fonts.


Finalment, també ha declarat una de les administratives de l'empresa MyJ Gruas, empresa també investigada. Ha dit que ella només s'encarregava de recollir les dades de les obres que rebien.

Tots quatre estan investigats per diversos delictes contra l'administració pública i prevaricació.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward