Salut preveu invertir més de 44 milions d'euros en 14 actuacions en CAP de la demarcació de Lleida durant el període 2022-2024

Salut preveu invertir més de 44 milions d'euros en 14 actuacions en CAP de la demarcació de Lleida durant el període 2022-2024. En aquest temps es construiran 6 nous centres d'atenció primària, se n'ampliaran 6 més i dos es dotaran d'equipament.


Entre els CAP que hi ha previst construir hi ha els d'Almenar, Guissona, La Seu d'Urgell, Oliana i el del barri de Cappont de Lleida, així com la del consultori d'Esterri d'Àneu. També està prevista la reforma i ampliació del consultori de Josa i Tuixén, Tàrrega, Almacelles, Alpicat i el del barri Bordeta-Magraners de Lleida. També es contempla l'ampliació del CAP de Mollerussa per ubicar-hi el servei d'urgències i la compra d'equipament dels consultoris de La Portella i Tarroja de Segarra.


El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha apuntat que la previsió és que tots els treballs començaran i es dotaran de pressupost abans del 2024. Al conjunt de Catalunya la inversió prevista és de 449 milions d'euros, que inclouen la construcció d'una seixantena de nous CAP i altres actuacions de remodelació.


D'altra banda, el conseller ha recordat altres accions promogudes en el darrer any per enfortir la part comunitària de l'atenció primària, com ara la incorporació de referents de benestar emocional a gairebé tots els equips d'atenció primària, amb 347 a tot Catalunya. Altres perfils professionals que s'han incorporat han estat un centenar de dietistes o nutricionistes, i es preveu que fisioterapeutes i higienistes dentals s'incorporin a finals d'aquest 2022.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward