Es dispara la petició de llicències per instal·lar plaques solars per a autoconsum als municipis de Ponent

Es dispara la petició de llicències per instal·lar plaques solars per a autoconsum als municipis de Ponent. En alguns casos, en només dos mesos han augmentat més d'un 300% el nombre d'expedients registrats a l'ajuntament respecte abans de la covid-19.


És el cas, per exemple, d'Alcarràs. El seu alcalde, Jordi Janés, assegurava als micròfons d'UA1 Lleida Ràdio que han notat "moltíssim" aquesta tendència. De fet, només en la darrera comissió d'obres del consistori es van demanar més permisos que durant tot l'any anterior. "Normalment passàvem dos o tres projectes de plaques solars a les comissions d'obres. L'any 2019 se'n van fer 12 en total. I en les darreres comissions d'obres n'han passat 23 i 15", diu Janés, que afegeix a més que "ho notarem en decrement d'impostos, perquè bonifiquem l'IBI en un 25% durant quatre anys".


Una situació similar també s'està vivint a Torre-Serona, on l'alcalde, Agustí Jiménez, apunta que estan rebent entre 15 i 20 peticions de llicències cada tres mesos. I alertava també del problema que això pot suposar per a les arques municipals dels municipis més petits. Per això, diu, en el seu cas bonifiquen la llicència d'obres i no l'IBI. "Al final, si comencem a abaixar els impostos més bàsics per a la nostra subsistència, als municipis petits, que ens costa anar al dia, pot ser perillós", afegeix.


En altres municipis com Montgai no han notat tant aquest increment pel que fa a habitatges particulars, però sí per a col·locar-les en granges o indústries, on el consum energètic és més elevat i, per tant, la inversió per fer la instal·lació és més rendible.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward