"Pere i el llop" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Queden 11 mesos per tal d'arribar a les eleccions més importants que poden haver-hi en un municipi. Potser moltes vegades tenim la sensació que les eleccions municipals són una qüestió secundària, però realment són les que marquen l'esdevenir d'un territori. Tot comença a les ciutats i als pobles, que, al cap i a la fi, és on viu la gent. Són les comunitats, les que acaben decidint el futur d'un país. Poble a poble, ciutat a ciutat, es construeix el futur.


Per això una enquesta sobre el futur electoral de la ciutat no és poca cosa. Avui hi ha molta gent que es mirarà el baròmetre d'Ua1. Hi ha qui dirà que això està, com es diu en l'argot polític "amanit" per tal de decantar cap a un costat o l'altre (i el més divertit és que ho faran de tots costats).


També qui reflexionarà sobre el mètode científic utilitzat, cosa que sincerament, no depèn d'aquesta casa. Aquí som periodistes. Entendran que les enquestes les fan professionals.


En tot cas, serà evident que algun comentari entre aquells que es fixen, i molt, en la política municipal – i reitero, fan bé- hauran vist que l'enquesta diu que tot està molt ajustat i que no hi ha un guanyador clar.

I si anem a la lletra petita, hi ha un canvi de minories. El Comú s'ho haurà de treballar, Ciutadans encara ho haurà de fer millor i la Cup, tot apunta que entrarà, tot i que caldrà saber si encerten el candidat.

Per la seva banda, sí... el PSC guanya, però ERC i Junts sumen, si a més, hi sumem el suport cupaire. També dependrà del nombre de regidors que tregui el PP i si hi ha pacte amb el PSC.

I, sincerament, més d'un agafarà un calfred. VOX sí que té opcions d'entrar a la Paeria. Hi ha qui es nega a acceptar aquesta realitat i encara dirà que "a Lleida és impossible". Segur? Per què? Què té de diferent Lleida per tal de no tenir aquest tipus de política que compra alguns dels arguments que darrerament se senten a molts carrers?

Saben el conte de Pere i el llop? Doncs al final el llop vindrà... i tant que sí.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward