La Càtedra Cervera Emili Pujol programa 12 concerts en el marc del festival

La Càtedra Cervera Emili Pujol programa 12 concerts en el marc del festival. El certamen vol apropar-se a nous públics obrint la programació a estils com el jazz, el pop o el folk.


La Càtedra Emili Pujol arriba a la 41a edició consolidada com un dels esdeveniments d'àmbit musical i formatiu més importants del país. El certamen inclou el curs i el festival internacionals de música i la Fira dels Lutiers, tres esdeveniments que convertiran durant aquests dies a Cervera en capital de la música clàssica.


La Jove Orquestra Nacional de Catalunya i el Cor Jove seran els encarregats d'inaugurar el festival, Marc Castellà és corresponsable de la comissió artística del certamen i explica que "serà la primera vegada que totes dues entitats realitzin un projecte conjunt".


La directora de la Càtedra, Estefania Balsells, destaca que el Curs Internacional de Música de Cervera enguany recupera l'arribada d'alumnes d'arreu amb la previsió de superar els 150 inscrits. La dinàmica del curs canvia, i enguany s'ofereixen dues línies de formació paral·leles: "del 16 al 21 de juliol, es faran les classes de guitarra, violí viola, violoncel, contrabaix i orquestra. Mentre que del 21 al 26 de juliol, tindran lloc les de piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompeta, trombó, tromba, banda, a més del saxo, que s'incorpora com a instrument d'aprenentatge al curs".


En el marc de la càtedra se celebrarà la 18a edició de la Fira dels Lutiers, el certamen del sector més important del sud d'Europa. Fins a 9 cases de lutiers es reuniran als passadissos de la Universitat de Cervera per mostrar el seu art a l'hora d'elaborar instruments únics i de qualitat. L'estralla d'aquesta edició serà un violí que va pertànyer a Louis Kaufman.


La Càtedra se celebrarà del 16 al 25 de juliol amb el Paranimf de la Universitat de Cervera com escenari principal.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward