S’intensifiquen les crides a la prudència amb les fogueres i petards per aquest Sant Joan a les portes de la revetlla

S’intensifiquen les crides a la prudència amb les fogueres i petards per aquest Sant Joan a les portes de la revetlla. Veïns i consistoris assenyalen que vigilaran que no s’incompleixin les mesures de seguretat amb el foc i la pirotècnia.


Les mesures establertes per la revetlla d’enguany són les que es marquen per cada any, no es podrà encendre fogueres ni tirar petards a menys de 500 metres de zones boscoses i s’introdueix la prohibició dels fanalets voladors. Alguns municipis, però, han augmentat aquestes mesures. A Montgai, només es podran fer fogueres autoritzades i han prohibit els coets per evitar que puguin anar a parar als camps que envolten el poble. Ho ha explicat el seu alcalde, Jaume Gilabert, a la tertúlia de l’Un Dia Més: "a Montgai encara hi ha molts camps per segar i tot i que ha plogut i la humitat ha pujat hem decidit prohibir els coets perquè poden ser un perill. Els petards sí que es podran llençar, però recomanem que ho faci a la zona del poliesportiu que està més allunyada del nucli antic per no molestar els veïns, infants i mascotes.


Altres municipis, com Les Borges Blanques o Sant Esteve de la Sarga han sigut més estrictes i han prohibit fogueres i petards. A Lleida, des de la Federació d’Associacions de Veïns adverteixen que estaran alerta que es compleixi amb les normatives i que es denunciaran les fogueres fetes sense autorització. Toni Baró, president de l’entitat, explica que ja ha detectat almenys una foguera no autoritzada: "a la plaça Roca i Lletjós, allà sempre s'ha fet una foguera i sempre se'ns ha demanat autorització. Avui ja he vist que hi ha unes quantes fustes i una cadira i no s'ha autoritzat, jo si veig la foguera que no té el permís pertinent, denunciaré i des de Protecció Civil també aniran guaitant i preguntat per l'autorització de les fogueres".


Aquest dijous la majoria de comarques catalanes se situen entre el nivell 1 i 0 del Pla Alfa de prevenció d’incendis, considerat un grau moderat.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward