El govern espanyol declararà com a zona catastròfica les àrees de Catalunya afectades pels incendis de la setmana passada

El govern espanyol declararà com a zona catastròfica les àrees de Catalunya afectades pels incendis de la setmana passada. Tècnics del govern espanyol ja treballen per delimitar quines seran les àrees que rebran aquesta consideració. A banda de Catalunya, també n'hi haurà al País Valencià, Aragó, Navarra, Andalusia i Castellà i Lleó. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ho ha anunciat durant una visita a la zona afectada per les flames a Zamora.


Per fer aquesta declaració com a zona catastròfica, el govern espanyol haurà de valorar els danys personals i materials que han provocat els incendis i les seves afectacions als serveis públics i a les condicions de vida de la població. Posteriorment, aprovarà la declaració al Consell de Ministres d'aquest dissabte o al del pròxim dilluns. Això li permetrà destinar ajudes per reparar les pèrdues de particulars, empreses, indústries, produccions agrícoles i ajuntaments. Un cop feta la declaració de zona catastròfica, el govern també pot establir línies ICO, reduir impostos a l'activitat econòmica o fins i tot establir moratòries a les quotes de la seguretat social.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward