Els parcs naturals del Pirineu lleidatà comencen a limitar l'accés de vehicles durant l'estiu per evitar la massificació

Els parcs naturals del Pirineu lleidatà comencen a limitar l'accés de vehicles durant l'estiu per evitar la massificació. El primer a fer-ho serà el Parc Natural de l'Alt Pirineu, on farà falta reserva per accedir en vehicle a l'aparcament de la Pica d'Estats a partir d'aquest dijous. La reserva d'aparcament es pot fer en línia i té un preu de 5 euros en el cas dels cotxes i de 2 euros per a les motos. Serà necessària fins a l'11 de setembre. Tot i això, del 23 juny al 24 juliol i del 9 a l'11 de setembre només serà necessari en caps de setmana. Aquest sistema es va començar a implementar l'any passat, quan el van emprar més de 5.000 persones, amb una mitjana diària de 136. Enguany també es preveu implementar una prova pilot similar per ordenar i limitar l'accés motoritzat a la Vall de Bonabé, que es farà durant el mes d'agost.


En el cas del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a partir del mes de juliol, a banda de l'ús dels aparcaments habilitats als accessos del Parc, s'establirà un servei de reserva prèvia i pagament de l'aparcament dels Banhs de Tredòs. Així mateix, seguirà en funcionament el servei de transport públic des d'aquest aparcament fins a l'accés al refugi de Colomèrs. També estarà actiu el servei de bus del Parc, que l'any passat va transportar 8.000 persones.


Els parcs naturals gestionats pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural comencen a implementar mesures per ordenar el seu accés aquest estiu i evitar aglomeracions que posin en risc la capacitat d'acollida del medi natural, com ja van començar a fer l'estiu passat. Totes aquestes accions s'emmarquen dins del pla de xoc endegat pel Departament per compatibilitzar la protecció del paisatge, la flora i la fauna amb la pesca, l'agricultura, la ramaderia i les activitats d'oci i turístiques. Entre les mesures hi ha serveis de bus llançadora i l'obertura d'aparcaments amb reserva prèvia.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward