El COE no tirarà endavant la candidatura olímpica dels Jocs d’Hivern 2030 al Pirineu

El COE no tirarà endavant la candidatura olímpica dels Jocs d’Hivern 2030 al Pirineu. L’entitat ofereix mà oberta a tots els territoris que vulguin tirarà endavant una futura candidatura pel 2034.


El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, assenyala que el projecte esportiu ha derivat en enfrontaments polítics i la manca d’acord entre Catalunya i Aragó, fa que no es pugui materialitzar la candidatura olímpica conjunta entre ambdós territoris, que es va presentar en un principi al COI, "sense acord, la candidatura conjunta presentada desapareix", ha assenyalat.


Descartada la candidatura conjunta, Blanco ha ofert mà estesa a tots els territoris que vulguin acollir una seu olímpica en futures candidatures "estem oberts a propostes de tots dos territoris, així com altres que vulguin presidir una candidatura olímpica, però la feina feta no es pot perdre".


Blanco ha destacat que la candidatura plantejada no era la millor tècnicament, però que no ha caigut per la proposta tècnica, sinó per enfrontaments polítics.


El president de Comitè olímpic Espanyol ha lamentat la situació i assenyala que l’organisme té la voluntat de seguir treballant en un futur olímpic, tot i no trobar-se en la millor circumstància.

A tot plegat, el president de l'Aragó, Javier Lambán ha manifestat aquest dimarts el seu malestar amb la retirada de la candidatura. A més, creu cal "aprendre" d'aquesta situació i veure-la "des de la perspectiva que dona estar immersos en el somni olímpic des de fa més de 30 anys". 


També al del dimarts han reaccionat des del Pallars Sobirà, el Consell Comarcal assevera estar enfadats per perdre l’oportunitat olímpica. Carlos Isus, president de l’ens ha explicat que es presentava una oportunitat única pel terriori "que no es presenta, ni tan sols cada 4 anys".


Des del Govern català, ja van anunciar que continuaran amb la candidatura catalana en solitari, i que en els pròxims dies preveuen presentar-la al COE.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward