Es manté l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica a la plana de Lleida i el Prepirineu

Es manté l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica a la plana de Lleida i el Prepirineu davant la presència de micropartícules PM10. Durant el dia d’ahir, aquestes es van detectar en nivells superiors als 50 micrograms per metre cúbic en dos punts de mesurament de la demarcació.


La previsió a 24 hores indica que aquests nivells es mantindran elevats, ja que es preveu que la situació d’intrusió de pols africana no canviï i que les condicions meteorològiques siguin poc favorables per la dispersió dels contaminants atmosfèrics.


L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental i s’activa per reduir les emissions de contaminants. Per fer-ho, s’indica als panells lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat, s’informa la ciutadania perquè prioritzi l’ús del transport públic i es notifica a les activitats industrials, obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos. També es recomana als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents.

 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward