"Més Miguel Ángels a la vida. Programa especial des de Càritas" l'editorial de Jordi Sebastià a l'UDM

Avui fem programa especial des de la seu de Càritas Lleida. Un programa que és molt especial per diverses qüestions. En primer lloc, perquè arriba en un moment molt difícil per a molta gent. La pandèmia ha deixat una altra pandèmia, potser encara més fotuda per a molta gent. La pobresa és una xacra que la nostra societat, malauradament tolera amb facilitat. Som així, i si volen que els hi doni el meu parer, crec que té difícil solució. El problema, però, mentre tots anem fent ulls clucs és que aquesta pobresa va creixent i cada cop ens encercla més a tots plegats. Qualsevol dia, qualsevol moment, qualsevol pandèmia sanitària o crisi econòmica –que ja la tenim picant a la porta- ens pot deixar als llindars d'aquesta malaltia creada pel nostre sistema. Una malaltia que ens deixa sense gas, aigua, menjar, casa, educació per als nostres fills... Futur, en resum.


Gràcies a l'acció de Càritas i altres associacions similars, la balança intenta ser una mica més justa, tot i que avui veurem que els grans de sorra han de ser molt més importants. Aquestes entitats com Càritas necessiten el suport social i l'institucional. Bé, de fet estic convençut que preferirien no haver de fer la tasca que fan i que l'administració actués per tal de fer un món més just... però això ja és un altre tema.

Una altra qüestió que avui no podem deixar passar és que en aquest programa hi falta algú. El passat mes de maig ens va deixar el Miguel Ángel Martín, responsable de premsa del Bisbat. El primer d'aquests programes que vam realitzar l'any passat aquí van ser idea seva. Va agafar el repte amb molta il·lusió i crec que els seus companys han agafat el relleu intentant emular la seva llum i la seva empenta.L'escalfor, amabilitat i alegria del Miguel Ángel va marxar de la terra, però continua sent-hi. En una gran part estem aquí per ell i crec que és de justícia esmentar-lo. Ens calen més Miguel Ángels a la vida.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward