"Plou... i no són milions" l'editorial de Jordi Sebastià a l'un Dia Més

Aquella dita que un personatge radiofònic va fer famosa sembla que agafa cos. "Ens pixen a la boca i després diuen que plou". És la primera lectura que qualsevol persona pot fer si llegeix i fa sumes amb les dades que ahir l'estat espanyol va fer públiques.

 

Catalunya és la darrera de les comunitats autònomes, i de lluny, que tenen menys execució pel que fa al balanç d'allò que promet en inversions i d'allò que s'ha realitzat durant el 2021.

Només un 35,8% de tot allò que es va prometre a Catalunya s'ha acabat fent. Mentrestant, a dalt de tot hi ha qui va sobrat. A Madrid s'ha invertit, no tot allò que s'esperava, sinó quasi el doble, un 184%.

 

Hi haurà milers d'excuses i de moviments de xifres amunt i avall, però la realitat és aquesta. I per dir-ho així, les dades les han fetes públiques els mateixos que donen els calés i inverteixen. Per tant, ja s'hauran assegurat de "quedar bé". Imaginin-se de la realitat.

 

Ara la diria grossa, però millor callo. Bé, els catalans en sabem molt de callar i no fer res... Que els hi ho preguntin als polítics. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward