La Paeria de Lleida rep més de 3 milions dels fons Next Generation per projectes de naturalització de la ciutat

La Paeria de Lleida rep més de 3 milions d'euros dels fons Next Generation per projectes de naturalització de la ciutat. És el 8% del total que havia de rebre l'estat dels fons europeus per aquest tipus d'iniciatives.


Es tracta de 3 milions 150 mil euros sense iva que es destinaran a 7 projectes centrats en la millora de la ciutat amb zones verdes i refugis bioclimàtics. Entre aquests, l'alcalde accidental Toni Postius ha destacat els projectes pilot en matèria de renaturalització que es realitzaran al carrer Riu Ebre i la zona de Flèming. En aquesta darrera àrea es pretén convertir la zona dreta del Camp d'Esports en un espai pels veïns.


També destaca el projecte plantejat al Turó de la Seu Vella, que pretén convertir l'entorn del conjunt monumental en un refugi climàtic amb espècies autòctones. El regidor de Transició Ecològica, Jaume Rutllant, explica que vol ser un nou espai verd per Lleida, posant el turó al centre com un espai per la biodiversitat d'espècies i una àrea d'esbarjo i per caminar pels ciutadans.


Dins dels fons també es contemplen els projectes de connexió de la Xarxa Natura 2000 entre el Parc de Mas de Melons, Alfés, Torre Ribera i les Bases d'Aplicat, creació de parcs territorial periurbans que siguin nodes de biodiversitat a Gardeny, les Bases i la Mitjana, la creació de camins urbans arbrats i generació d'oasis urbans i mesures per afavorir les espècies autòctones i biodiversitat urbana.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward