L'exposició efímera instal·lada aquest divendres a la UdL mostra un suport de tenalla únic a la península

L'exposició efímera instal·lada aquest divendres a la UdL mostra un suport de tenalla únic a la península. Forma part del patrimoni recuperat pels arqueòlegs a l'antic call jueu de la ciutat.


La mostra, que té lloc aquest divendres i acull 43 peces del call jueu de Lleida, s'emmarca en la Jornada sobre estudis i difusió del patrimoni històric jueu a Catalunya anomenat "La Cuirassa. Espai de memòria i riquesa patrimonial".


L'objectiu és donar a conèixer la potencialitat científica i arqueològica d'aquest jaciment del call jueu de Lleida que ha aportat informacions claus per al coneixement de les comunitats jueves d'època medieval a capital de Segrià, i sobre els processos que van portar a la crisi i abandó d'un dels barris jueus més importants de Catalunya.


El programa inclou una taula redona i diferents comunicacions sobre La Cuirassa de Lleida amb experts de la UdL, la Secció de Patrimoni Cultural Històric i Artístic-Arqueologia de la Paeria, l'IMF-CSIC i l'Acadèmia de Ciències d'Àustria

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward