La producció de fruita de pinyol d’aquesta temporada cau un 70% a la demarcació de Lleida

Això suposa una pèrdua de gairebé 150.000 tones, causada majoritàriament per les gelades i pedregades dels últims mesos.

Es tracta de xifres comparades amb el potencial productiu dels últims anys, però sense tenir en compte el curs anterior, on també es va perdre al voltant d’un 30% de la collita. Manel Simon, director general d’Afrucat, ha exposat la situació del sector: "Ja s'esperava una campanya complicada per intentar quadrar els costos de producció amb el preu de venda, però la majoria dels pagesos avui en actiu mai havien vist unes afectacions com les actuals".


D’altra banda, Simon ha declarat que s’està treballant per aconseguir una línia d’ajudes des de la Generalitat per cobrir els expedients dels productors afectats: "Estem parlant del fet que totes les empreses del territori estan afectades, algunes amb un grau molt preocupant, que supera el 85% o 90% de pèrdues en la producció.


S’espera que aproximadament una setantena de produccions de fruita dolça de la demarcació obrin un expedient d’ajudes per suportar les pèrdues que, en la seva majoria, afecten el préssec rodó, préssec pla, pavia i nectarina.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward