Els ajuts als afectats per les gelades cobrirà fins el 80% de la producció i s’hi podran acollir els que hagin perdut més del 30%

Els ajuts als agricultors afectats per les gelades de l’abril cobrirà fins el 80% de la producció i només s’hi podran acollir aquells que hagin perdut més del 30% de la collita. Així ho estableix la normativa europea i l’acord al qual han arribat el Departament d’Acció Climàtica i les organitzacions agràries.


Les dues parts van arribar a una entesa en la trobada de la taula agrària celebrada dimecres al vespre. En ella es va acordar que l’import dels ajuts cobreixi el màxim permès per la normativa de la Comissió Europea. Aquesta estableix que tan sols es poden articular ajuts als productors que hagin perdut més del 30% de la producció, i que l’import total de l’ajut no pot superar el 80% de la collita, sumant allò que es percep per part de l’assegurança i de l’ajut. Així doncs, tenint en compte aquests paràmetres i les xifres reals de producció al final de la collita, en les properes setmanes es concretaran els detalls i l’import global d’aquests ajuts, que seran tant per a productors com per a cooperatives agràries i centrals hortofructícoles. 


Així mateix, el Departament s’ha compromès a assumir el 50% dels ajuts, i reclamarà al Ministeri que assumeixi la resta. En aquest sentit, tant Acció Climàtica com Unió de Pagesos, JARC i la FCAC han reclamat al govern espanyol que assumeixi el 50% restant. De fet, la consellera del ram, Teresa Jordà, ja ha traslladat aquesta petició al ministre espanyol, Luís Planas. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward