El Comitè Olímpic Espanyol allarga el termini per tancar la candidatura dels JJOO d'Hivern 2030 més enllà d'aquest divendres

El Comitè Olímpic Espanyol allarga el termini per tancar la candidatura dels JJOO d'Hivern 2030 més enllà d'aquest divendres. El 20 de maig era la data límit que havia donat l'organisme per arribar a un acord amb Catalunya i l'Aragó.


El president del COE, Alejandro Blanco, ha admès en una entrevista a RAC1 que cal "més marge" perquè les converses continuïn. Ha explicat que s'havia proposat el 20 de maig perquè "l'1 de juny tenim la visita del president del COI a Madrid per un acte molt important de refugiats, i volíem parlar de com està la candidatura dels Pirineus. Per això, però, fan falta papers, les coses clares sobre on es farà cada cosa, les viles, les distàncies... absolutament tot. Per això necessitem uns dies".


D'altra banda, Blanco ha descartat rotundament una candidatura en solitari de Catalunya o l'Aragó. Segons ha dit, això suposaria "fer el ridícul més absolut". Segons el president del COE, no es pot fer ara una candidatura de només un dels dos territoris perquè ja es va traslladar al COI que se'n volia fer una de conjunta, i aquest moviment implicaria renunciar a "un dels dos pilars fonamentals" dels Jocs.


Sobre el canvi de parer de l'Aragó, que va validar tots els acords tècnics fins a la darrera reunió, quan se'n va desmarcar, Blanco ha confiat que es pugui retornar a l'acord. En aquest sentit, els ha retret que les queixes arribessin un cop l'acord tècnic ja estava tancat, sobretot tenint en compte que alguns temes, com el repartiment de les proves de neu, els havia proposat la comissió tècnica aragonesa.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward