Una línia d’ajuts dels Fons Next Generation oferirà 30.000 euros per a la rehabilitació d’habitatges a Lleida

La proposta presentada per la Paeria té en compte 2.500 habitatges dels barris de la Mariola, Balàfia, Centre Històric, Cappont, Bordeta i Pardinyes.

La iniciativa s’ha portat aquest dimecres a la Comissió d’Urbanisme, en la qual s’han delimitat les zones amb més necessitats de rehabilitació d’habitatges. Així ho explica el tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme, Toni Postius: "Aquesta línia d'ajuts és una gran oportunitat per la ciutat per millorar zones degradades, estem parlant de 2.500 habitatges. Lleida ha de pensar en el futur i hem de fer actuacions en l'àmbit de l'eficiència energètica".


Postius també ha afegit que serà la Generalitat qui haurà de validar la proposta per tal que es puguin activar els fons europeus: "A partir d'aquí, la Generalitat determinarà d'aquestes àrees quines zones entren, i llavors tenim 2.500 possibles beneficiaris. S'ha de tenir en compte que d'aquests habitatges totes les comunitats de propietaris hi puguin optar".


La línia d’ajuts es portarà al ple municipal de la setmana vinent. A partir de llavors, l’ajuntament preveu tenir abans d’aquest setembre la resposta validada per la Generalitat.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward