Un estudi constata que la carn engreixada a base de pastures és més sostenible i saludable que l'engreixada amb pinso

Un estudi constata que la carn engreixada a base de pastures és més sostenible i saludable que l'engreixada amb pinso. El treball s'ha fet amb 24 animals de l'explotació ramadera Cal Tomàs de la Pobla de Segur durant vuit mesos.


La recerca ha permès constatar que els animals alimentats amb farratge tendeixen a tenir un major contingut d'àcids grassos poliinsaturats, en especial del tipus omega 3. Per demostrar-ho, durant mig any s'ha fet un exhaustiu seguiment a 24 vedells: vuit alimentats amb pinso, vuit amb pinso i farratge i vuit a base d'unifeed i pastura. L'anàlisi ha posat de manifest que les dietes amb major proporció de farratge tenen valors més elevats d'àcid linoleic conjugat, associat a la protecció contra el càncer, entre altres beneficis.


A banda d'un millor producte, una dieta basada en farratges i pastures al 100% també és més respectuosa per als animals, ja que va més d'acord amb la seva fisiologia. Un altre benefici, segons l'estudi, és que suposa un aprofitament dels recursos naturals i una regeneració de la terra. De fet, els experts asseguren que la regeneració del sòl a través del retorn dels animals a la terra és una de les poques maneres reals de combatre el canvi climàtic.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward