Milers de persones omplen els carrers de Puigcerdà aquest diumenge en la mobilització de rebuig als Jocs d'Hivern 2030

Milers de persones han omplert els carrers de Puigcerdà aquest diumenge en la mobilització de rebuig als Jocs d'Hivern 2030. Els Mossos d'Esquadra han xifrat l'assistència en 2.500 persones, mentre que l'organització l'ha situat en 5.000.


La marxa ha arrencat a la zona industrial de la localitat, on s'ubica el recinte firal, i ha estat encapçalada per cinc tractors, que han acompanyat els manifestants fins a l'entrada del nucli urbà. Durant el recorregut, els manifestants han cridat proclames com ara "No als Jocs, ni aquí ni enlloc" o "30 dies de festa, 30 anys de misèria". Tot i que una part dels manifestants han arribat en vehicle privat, l'organització també havia mobilitzat una vintena d'autobusos des de diferents punts del país. A més, altres han optat per arribar-hi en tren. Des de la Plataforma Stop JJOO consideren que la mobilització ha estat un èxit i s'han mostrat molt satisfets amb la bona resposta que ha tingut la convocatòria.


Helena Guillén, una de les portaveus de Stop JJOO, ha reiterat que cal aturar la candidatura i ha tornat a lamentar que encara no es tingui accés als informes d'impacte ambiental del projecte ni al pressupost que aquest tindrà. En aquest sentit, ha assegurat que aquesta no és una bona iniciativa per al Pirineu i ha criticat que s'inverteixin, a parer seu, "diners en fer propaganda a favor de la candidatura". Per aquest motiu, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que s'impliqui per aturar aquest "despropòsit", tot al·legant que la població està farta d'aquesta "presa de pèl".


Mentre, el també portaveu de la plataforma, Bernat Lavaquiol, s'ha preguntat si el Govern acataria un 'no' a la candidatura olímpica i, en aquest punt, es posaria a fer una planificació econòmica pel Pirineu. Així, ha insistit a assegurar que els habitants de les comarques de muntanya volen un "canvi de model" i ha demanat retirar "ja" el projecte dels Jocs d'hivern, sense arribar a les consultes del 24 de juliol, tot defensant que a la mobilització d'aquest diumenge s'ha vist un "clam" en rebuig als JJOO.


Partits com la CUP i els comuns s'han sumat a la mobilització i han demanat al Govern la retirada del projecte, i també hi han assistit càrrecs electes d'ERC i JxCat, tot i que a títol personal. Entitats com l'ANC també hi han donat suport i han col·laborat en la logística de l'acte.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward