24 centres educatius de Ponent participen en una trobada sobre sostenibilitat i cura del medi ambient

24 centres educatius de Ponent participen en una trobada sobre sostenibilitat i cura del medi ambient. El programa té com a objectiu donar suport als centres educatius per incorporar projectes sostenibles.

Un centenar d’alumnes, tècnics i professors s’han reunit a Preixana en el marc de la trobada Escoles Verdes per compartir i presentar els projectes educatius sobre medi ambient que duen a terme als diferents centres escolars. Paula Pérez, tècnica del Servei d’Educació Ambiental del Departament d’Acció Climàtica, ha explicat que la trobada ha servit per intercanviar idees:


"L' Escola Verda el que busca és, per un costat, escoles que treballen els temes ambientals al seu currículum des de la implicació amb l'entorn, com per exemple, escoles obertes del territori que treballen amb xarxes i entitats, que s'impliquen en la millora de l'entorn. Escoles que promouen la participació activa de tota la comunitat educativa: alumnes, professorat, famílies... i escoles coherents amb la gestió del centre, o sigui, que el que prediques ho portis al centre".


Una de les propostes ha estat presentada per l’escola Mont-Roig de Balaguer que consisteix en l’elaboració de productes fets amb plantes aromàtiques i medicinals. Francesc Culleré, mestre de l’escola, explica la iniciativa.


"Fem tot el procés, des del cultiu, ja que tenim el nostre propi jardí d'aromàtiques, assequem les plantes amb l'assecador, i acabem fent el producte i la venda a la fira de Santa Llúcia de Balaguer i així veuen el procés d'aquesta mena de cooperativa".


Des de l’Ajuntament de Preixana han celebrat poder acollir aquesta trobada lúdica amb el propòsit de mentalitzar als nens cap a un futur més sostenible. De fet, l’escola del municipi de l’Urgell, també hi ha participat.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward