JARC reclama incloure els cereals i farratges, l'olivera i l'horta en les rebaixes dels mòduls de l'IRPF

JARC reclama incloure els cereals i farratges, l'olivera i l'horta en les rebaixes dels mòduls de l'IRPF. Es tracta de sectors o territoris afectats per sequera, gelades, tempestes o plagues de conills que han quedat fora de les rebaixes.


JARC reclamarà al govern espanyol que revisi algunes de les reduccions dels mòduls de l'impost sobre la renda de les persones físiques, l’anomenat IRPF, de l'exercici 2021 per aquelles àrees o sectors que s’han vist afectats per inclemències meteorològiques o la fauna cinegètica.


En clau lleidatana, l’entitat critica que els cultius de cereals i farratges han estat obviats pel Ministeri. L'entitat va demanar una rebaixa de mòduls d'entre el 30% i el 50% per diferents municipis, sobretot de les comarques de la Noguera, la Segarra, l'Urgell i el Pallars Jussà, afectats, en alguns casos per les gelades, però, sobretot, per l'escassetat de pluges i una plaga de conills. JARC continuarà reclamant al Ministeri que rectifiqui i apliqui la rebaixa a aquest sector.


L’entitat també demana que s’incorporin municipis lleidatans afectats per les gelades i que també n'han quedat fora com Torres de Segre i Soses.


D'altra banda, JARC celebra que s'hagin rebaixat els mòduls de l'IRPF en, com a mínim un 30% a tots els sectors ramaders, però lamenta que s'hagi exclòs la cria, guarda i engreix d'ocells, que "també ha patit els efectes de la pandèmia i la pujada de l'energia".

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward