El sector de la maquinària agrícola pateix increments de fins al 50% en el cost dels materials

El sector de la maquinària agrícola pateix increments de fins al 50% en el cost dels materials. L'escassetat de matèries primeres i l'augment del preu del transport provoca problemes a les firmes de Ponent per tal de poder mantenir la producció.


El metall o l'acer són alguns dels materials necessaris per elaborar aquesta maquinària agrícola, un dels sectors més importants de la demarcació de Lleida pel que fa al volum d'exportacions. Així ho explicava Jordi Quejido, responsable d'internacionalització de la Cambra de Comerç de Lleida, als micròfons d'UA1 Lleida Ràdio, que apunta que fins i tot hi està havent dificultats "amb aprovisionaments que tenien pactats i, en molts casos, fins i tot pagats, i ara els proveïdors els hi demanen que, per mantenir la comanda, han de pagar un 30% o un 50% més". Això, diu, és especialment greu "sobretot en operacions que estaven en curs, tant pel que fa a l'aprovisionament com pel que fa a la venda, ja que són vendes tancades".


Quejido apunta que caldrà esperar per veure fins on arriba aquesta situació i el que dura. En aquest sentit, diu que pot ser una situació puntual o, en el pitjor dels casos, "unes noves condicions de joc a les quals ens haurem d'adaptar".

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward