Unió de Pagesos demana un ajut directe de 4.500 euros per cada hectàrea de fruita dolça afectada per les gelades

Unió de Pagesos demana un ajut directe de 4.500 euros per cada hectàrea de fruita dolça afectada per les gelades de principis del mes d'abril. L'entitat també demana compensació de 1.800 i 600 euros per les hectàrees d'ametlla de reg i seca respectivament.


Unió de Pagesos demana ajuts de directes que compensin la caiguda de producció en fruita de llavor, que serà del 60% i en fruita de pinyol, del 80% de mitjana a tot Catalunya, amb uns 450 milions d'euros de pèrdues econòmiques. També per l'ametlla de la qual s'espera una pèrdua de collita del 90%, amb una davallada de producció de més de 23.000 tones i una pèrdua econòmica de 19,4 milions d'euros.


Des del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s'ha compromès en una reunió amb Unió de Pagesos, que posarà en marxa un pla de xoc per pal·liar els efectes de les gelades de principis d'abril en fruita dolça i fruita seca. En aquest sentit, la conselleria va accedir a assumir el 50% del finançament d'aquest pla, mentre que l'altre 50%, assenyalen que hauria d'anar a càrrec del Ministeri d'Agricultura.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward