La crisi en el subministrament de materials obre noves oportunitats a la utilització de la fusta del Pirineu com a element constructiu

La crisi en el subministrament de materials obre noves oportunitats a la utilització de la fusta del Pirineu com a element constructiu. L'ús d'aquest material porta anys en alça, tot i que una part del que s'utilitza a Catalunya encara s'importa d'altres països.


Tot i això, el preu de la fusta d'importació també s'ha doblat a conseqüència de la inflació i les dificultats de transport de materials a escala global. Per això, el delegat del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya al Pirineu, Ricard Lobo, creu que això pot incentivar l'ús de materials de proximitat. Malgrat això, Lobo admet que la fusta que s'extreu del Pirineu és insuficient per satisfer la demanda de Catalunya, on en els darrers quinze anys s'ha constatat que el seu ús ha anat augmentant en la construcció d'habitatges i equipaments.


Lobo espera que l'actual crisi es pugui "reconduir" i tornar a construir d'una manera "més raonable" en termes econòmics, tenint en compte també que, a escala internacional, la fusta és un dels materials que s'ha encarit més. En aquest sentit, afegeix que aquesta situació pot derivar en una disminució del seu ús, trencant així la tendència que, de forma progressiva, es venia registrant a l'alça en els darrers anys.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward