La Generalitat es compromet a presentar una proposta de suport a les cooperatives afectades per les gelades en el termini d'un mes

La Generalitat es compromet a presentar una proposta de suport a les cooperatives afectades per les gelades en el termini d'un mes. Les 40 cooperatives de Lleida i Tarragona afectades han demanat ajudes directes a la consellera d’Acció Climàtica per fer front a unes pèrdues que superen el 85%.


La caiguda dràstica de la producció podria posar en perill la viabilitat d'aquestes cooperatives i la continuïtat dels llocs de treball que aquestes generen. El president de la FCAC, Ramon Sarroca creu que la conselleria està oberta a les propostes de les cooperatives: "La conselleria estudiarà unes possibles ajudes directes que parlarem amb taula agrària, i sempre pensant en la priorització d'aquestes ajudes segons cada cooperativa. És un debat que s'ha d'anar que s'ha d'anar estudiant i que la conselleria està oberta a estudiar aquestes propostes."


Segons Sarroca les mesures proposades pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural haurien de permetre a les cooperatives fer front als costs fixos i minimitzar els possibles expedients de regulació entre els treballadors del camp.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward