El PSC per les Comarques de Lleida assoleix l'acord parlamentari per estudiar el reg de suport a la ZEPA dels Secans de Balaguer

El PSC per les Comarques de Lleida assoleix l'acord parlamentari per estudiar el reg de suport a la ZEPA dels Secans de Balaguer. D'aquesta manera es compensarà als propietaris de les finques que van quedar fora del sistema de reg del canal.


La comissió d'Agricultura d'aquest dimarts aprovava, amb les corresponents transaccions acordades amb Esquerra i Junts per Catalunya, la proposta socialista que proposa compensar als propietaris de les finques que es van veure afectades, l'any 2002, per la declaració de zones d'especial protecció d'aus, per tant, van quedar excloses del reg del Canal Algerri-Balaguer. Lorena González, primera secretaria del PSC a Balaguer, creu que aquest és un punt de partida per als pagesos afectats:"Es demana lligat a l'estudi, poder implementar noves accions com podria ser el reg de suport perquè els pagesos puguin tenir l'opció de tenir reg a la campanya del cereal d'hivern. Això és positiu perquè és un altre punt de partida per a poder continuar treballant en aquesta solució possible per poder aportar als pagesos de la zona".


Des de la formació destaquen que amb aquest acord es planteja la viabilitat d'establir un reg de suport per a cereals d'hivern que permetria una millora de la producció agrària amb el màxim respecte a la biofauna de la ZEPA.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward