"El Bou està cremat"

De dir "el meu cotxe algú l'ha cremat" a dir "el meu cotxe ha aparegut cremat", hi canvia l'autoria però no el fet. Això és el que li ha passat al cap del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona, que el passat dissabte va denunciar al Twitter que el seu flamant Mercedes va aparèixer cremat estant estacionat al carrer. El popular no va tenir ni la més mínima prudència d'esperar al fet que la Urbana li fes el peritatge de l'incident, i minuts després de trobar-se'l calcinat a la via pública va publicar -dirigint-se a ocupes o independentistes- tot dient: "Me acaban de quemar el coche en Barcelona. Esperaré el parte policial, però sí anuncio que nada me detendrá en el cumplimiento del deber y mi Trabajo." Certament, aquesta actitud i maneres no són dignes d'un polític, i menys del d'una ciutat com es Barcelona. Aquesta cultura de polemitzar, d'especular, rumorejar o acusar sense arguments són d'una altra època. Al segle XXI aquestes formes són caduques i estèrils. Tenim la sort que avui en dia tot es pot investigar i clarificar a fi de buscar l’autoria a un fet, essent sempre cercat amb un brillant final. Només cal veure programes com "Crims", que ha tornat aquesta setmana a les petites pantalles, on se’ns demostra com al final el culpable sempre apareix.

A un any de les pròximes eleccions municipals, a Barcelona caldrà que treballin de valent si volen que la Colau no repeteixi per tercer cop com a batllessa de la ciutat. El PP hauria de buscar una alternativa al Bou (no sé de qui va ser la idea de posar aquest ultradretà com a cap de files), JuntsxCat té amb l'Elsa Artadi una gran feina al davant (les enquestes diuen que de 5 cadires passarà a 2)..., i així fins a la vertebrada representació de partits al consistori de la capital catalana, on segurament hi haurà sorpreses amb plataformes ciutadanes que puguin sorgir (estigueu al cas del Sandro Rosell).

De la mateixa manera que interpel·lo al meu article amb el títol "El Bou està cremat", on podria tenir per un costat els animalistes que se'm tirarien a sobre pel maltractament als animals, i per l'altre -referint-me en sentit col·loquial- al nou mal de cap que té el barceloní Bou, amb les futures negociacions pel peritatge del seu vehicle incendiat per un possible sinistre total que li oferirà l'assegurança. Cal que en aquesta vida (i més als que hi tenim un perfil al Twitter) siguem curosos amb les acusacions. Hem d’acostumar-nos a contar fins a 5 abans de publicar un post i, si potser, evitar que la xarxa s'incendiï més del que ara mateix ho està. Davant de tot això, de nosaltres depèn de què visquem feliços permanentment o bé constantment cremats!

 

Marc Ceron

President Associació Empresa Familiar de Lleida

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward