La cistella de productes que el Banc d'Aliments de Lleida dona als seus usuaris és la més baixa de la darrera dècada

La cistella de productes que el Banc d'Aliments de Lleida dona als seus usuaris és la més baixa de la darrera dècada. L'augment de persones ateses i la pujada de preus fa que l'entitat disposi de menys recursos per repartir a cada persona.


El director del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, Oriol Berenguer, ha explicat davant els micròfons d'UA1 Lleida Ràdio que aquesta situació és provocada, d'una banda, perquè "hi ha una part d'aliments que nosaltres comprem i que ens afecta aquesta inflació; hi ha una part de nouvinguts, sobretot de refugiats d'Ucraïna, que necessiten, almenys temporalment, un aprovisionament alimentari; i a més seguim gestionant l'emergència que deriva de la pandèmia".


Berenguer apunta que aquesta situació arriba quan l'augment del 40% d'usuaris que s'havia registrat amb la pandèmia havia començat a reduir-se. Per això, diu, caldrà esperar unes setmanes per tenir dades més concretes sobre com afecta la inflació als usuaris de l'entitat, que segons afirma Berenguer són majoritàriament "persones que es troben en una situació de pobresa extrema a nivell d'ajuda alimentària", que són aquells qui no tenen diners per cobrir les despeses bàsiques i que actualment són un 8 o 9%. Un percentatge que "veurem on arriba" a causa de la inflació i el corresponent augment del preu dels aliments i dels subministraments bàsics.


Berenguer lamenta que, després de la crida feta la setmana passada per part dels bancs d'aliments, no hi hagi hagut cap reacció per part de les administracions, ja que creu que convindria posar en marxa ajudes extraordinàries.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward