El director d'Economia a Lleida admet que cal "fer autocrítica" en aspectes com la burocràcia per evitar la fugida d'empreses

El director territorial d'Economia i Hisenda a Lleida admet que l'administració "ha de fer autocrítica" en aspectes com la burocràcia i la disponibilitat de sòl industrial per evitar la fugida d'empreses a altres territoris. Considera que són dos aspectes en els quals cal millorar per aconseguir també que noves firmes s'instal·lin a la demarcació.


En els darrers sis anys, més de 400 empreses han marxat de Lleida cap a altres indrets, com Barcelona, Madrid o l'Aragó, segons un estudi de la Cambra de Comerç de Lleida. Tot i això, des de la Generalitat asseguren que aquesta fugida no es deu a la fiscalitat autonòmica, ja que les diferències en aquesta matèria són "mínimes". Malgrat això, el responsable dels serveis territorials d'economia a Lleida, Ramon Alturo, ha admès als micròfons d'UA1 Lleida Ràdio que cal fer "autocrítica" en alguns aspectes, com l'acompanyament a les empreses. En aquest sentit, diu que han posat en marxa espais com la direcció de promoció econòmica, que té com a un dels objectius "ajudar a les empreses que tinguin dificultats del que sigui". Segons apunta, ja hi ha firmes lleidatanes que s'estan beneficiant de la seva tasca, amb la finalitat d'"intentar obrir portes dins l'administració allà on s'encallen les coses".


D'altra banda, Alturo apunta que també "funciona bastant bé" l'Oficina de Gestió Empresarial, la qual ha de servir per facilitar els tràmits administratius a les firmes del territori. Precisament una de les reclamacions de la Cambra en aquest sentit és que es creï una figura que acompanyi les empreses que es vulguin instal·lar a la demarcació, similar a la que ja hi ha a l'administració aragonesa.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward